I S K O L A F E N N T A R T Ó
Iskolafenntartó Premontrei Női Kanonokrend Zsámbék
Kérjük támogassa adója 1%-ával a
Szent Norbert Karitatív Alapítványt az 18660465-1-13 adószámon! Köszönjük!
premontreinoverek.hu
Zsámbéki Premontrei  Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola
Szakközépiskola Épület és szerkezetlakatos képzés Szakközépiskola kőműves  képzés
Szak  pincér képzés Szakiskola szakács képzés
Szakiskola  Szociális gondozó és ápoló képzés Szakiskola Asztalos képzés
Zsámbéki Premontrei  Gimnázium Szakgimnázium Szakközépiskola
Szakgimnázium  Gyakorló ápoló Szakgimnázium szocialisasszisztens  technikus képzés
Szakgimnázium  vendéglátásszervező technikus Szakgimnázium gazdasági informatikus technikus képzés

 

SAP

 

  All Nations Lions Club Budapest


MUNKATERV 2018-2019. részletek>>
Órarend
2018-2019-as tanév első félév
nappali képzés részletek>>

Az iskola hivatalos facebook oldala:

ŐSZI SZÜNET

2018. október 29. - november 2.
A szünet utáni első tanítási nap november. 5. (hétfő)
 
Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
Szent Norbert Tanösvény Zsámbék
 
Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
 
 
 
Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola

Vendéglátásszervező
54 811 01

A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

 

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • - vállalkozást működtetni
  • - anyagi felelősséggel gazdálkodni
  • - megszervezni, és irányítani a vendéglátó üzlet napi munkáját
  • - piackutatást végezni, felmérni a vendégek igényeit, meghatározni az üzlet választékát
  • - reklámozni a vendéglátó üzletet és szolgáltatásait
  • - vendégpanaszokat kezelni
  • - biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét
  • - szóbeli kommunikációt végezni magyar és idegen nyelven
  • - írásbeli kommunikációt végezni magyar és idegen nyelven
  • - termelő tevékenységet végezni
  • - értékesítő tevékenységet végezni
  • - vendéglátó eladói tevékenységet végezni

 

4+1évfolyamos szakgimnáziumi képzés

 

4 évfolyam: gimnáziumi tanulmányok szakmai képzéssel párhuzamosan, szakmai érettségi

 

+1 évfolyam: felsőfokú technikusi képzés, a munka világába és a felsőoktatásban továbbtanulásra történő felkészítés

 

VENDÉGLÁTÁS-TURISZTIKA szakmacsoport, idegen nyelv: angol vagy német

 

Érettségi vizsga keretében pincér szakképesítés szerezhető meg.

 

Egészségügyi alkalmassági, pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges.